Csalódást keltett a Hasbro

Elemzők által a vártnál nagyobb mértékben csökkent a Hasbro amerikai játékgyártó tavalyi utolsó negyedéves forgalma a termékeit évtizedeken át forgalmazó Toys 'R' Us játékáruházlánc csődje, valamint a brit kiskereskedelmi környezet változása miatt.
Szabó Zsuzsanna, 2019. február 8. péntek, 14:08
Fotó: Reuters

A Hasbro bevétele 1,39 milliárd dollárra csökkent a december végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 1,6 milliárd dollárról.

A szakértők nagyobb, 1,52 milliárd dolláros negyedéves bevétellel számoltak.

A negyedéves adózott eredmény 8,8 millió dollár, részvényenként 7 cent lett.

2017 utolsó negyedéve alapján 5,3 millió dollár, részvényarányosan 4 cent veszteséget jelentett a cég, amiben szerepet játszott az eredményeket torzító, egyszeri tételként szereplő amerikai adóváltoztatás hatása.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK