Javítani tudott a forint a hét elején

Erősödéssel kezdte a hetet a magyar deviza az euróval szemben, pedig a nemzetközi színtéren továbbra is pesszimista a hangulat az amerikai költségvetés körüli viták és az adósságlimit közelgő elérése miatt.
Beke Károly, 2013. október 7. hétfő, 17:11
Fotó: Napi.hu

Hétfő délután 295,56-nál állt a forint az euróval szemben, ez 0,3 százalékkal volt alacsonyabb a múlt pénteki szintnél. A dollárral szemben 217,66-ig erősödött a magyar deviza, míg a svájci frank jegyzése 240,66-nál állt. A nemzetközi színtéren a dollár eleinte erősödött, majd a nap második felében ismét a lejtőre került, így a nap második felében 1,357-nél állt a keresztárfolyam.

A globális piacokon továbbra is pesszimista a hangulat, a vezető részvényindexek szinte kivétel nélkül mínuszban kezdték a hetet. A tengerentúlon a demokraták és a republikánusok továbbra is képtelenek megegyezni a költségvetésről, emellett egyre fenyegetőbbé válik az adósságplafon elérése, ugyanis ha jövő szerdáig nem tudnak tárgyalóasztalhoz ülni, akkor utána az amerikai büdzsének szelektálni kell a kiadásai között.

A magyar kötvények másodpiacán gyakorlatilag stagnáltak a hozamok, 1-2 bázispontos elmozdulásokat regisztrált csak az ÁKK, így a referenciaértékek 3,45 százalék és 6,39 százalék között szóródtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK