Javított a BUX, robbantott a Freesoft

Az amerikai tőzsdék pénteki jelentős erősödése hétfőn az öreg kontinensen is éreztette hatását: a mutatók pluszból indultak, többletüket pedig zárásig őrizték.
NAPI Online, 2007. október 29. hétfő, 17:03
Fotó:

A BUX sem jelentett kivételt, a pesti parkett benchmarkja 27 400 pont közeléből indult, és bár a kezdeti nyereség egy részét a kereskedés végéig elveszítette, a 27 262 pontos záróérték még mindig 0,3 százalékos javulást takart.

A vezető részvények vegyes képet festettek, ketten fölfelé, ketten lefelé mozdultak el. A legnagyobb forgalmat az OTP piacán jegyezték föl, a bankrészvény több mint hétmilliárd forint értékben cserélt gazdát, árfolyama pedig 0,6 százalékkal 9240 forintra emelkedett. A blue chipek közül egyedül a Richter ért el egy százaléknál nagyobb elmozdulást, a gyógyszerrészvény folyamatos emelkedést követően 1,5 százalékos pluszban, 37 800 forinton zárt. A Mol és a Magyar Telekom veszített értékéből, előbbi 0,1 százalékkal 26 800 forintra, utóbbi - elsősorban a zárószakaszban érkező eladási megbízásoknak betudhatóan - közel egy százalékkal 925 forintra gyengült.

Jól szerepelt a Rába és az Econet, a gépgyártó részvénye 1,8 százalékkal 2100 forintra drágult, míg az informatikai társaság 4,5 százalékkal értékelődött föl. Csökkent viszont az FHB árfolyama, a bank részvényei 1,9 százalékkal 2021 forintra gyengültek. A kisebb részvények közül kiemelkedett a Freesoft, a 154 millió forintos forgalmat bonyolító papír kereskedése csupán délben indult, ami egy jelentős vállalati hírnek volt betudható: a FreeSoft igazgatósága október 27-én döntött a Humansoft Kft. akvirálásáról - a cég tulajdonosai zártkörű tőkeemelés keretében FreeSoft-törzsrészvényhez jutnak. A részvény napi limittel, húsz százalékkal 3324 forintra drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK