Javított Európa

A vezető nyugat-európai indexek veszteséggel kezdték a napot, ám később irányt váltottak, s erősödéssel zárták a mai napot.
NAPI Online, 2006. július 28. péntek, 18:55
Fotó:

A Fed kamatemelési sorozatának végét előrevetítő gyenge amerikai GDP-adat miatt egyre több vevő jelent meg az európai piacokon, így a kezdeti bukdácsolás erősödésben ment át. Az emelkedésben szerepet játszott továbbá a jó eredményei miatt dráguló Renault, illetve a Metro. A német áruházlánc papírjai iránti keresletet az váltotta ki, hogy a cég megállapodott az amerikai Wal-Mart kezében lévő németországi egységek átvételéről. A jó hírek hatására a fontosabb indexek feljebb kerültek, a londoni Footsie 0,7, a frankfurti DAX 0,8, a párizsi CAC pedig 0,5 százalékkal hízott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK