A tőzsdei árfolyamok alakulásában továbbra is az olajár az egyik leginkább meghatározó tényező. Az energiahordozó rekordszint közelében tanyázó jegyzése az olajszektoron kívül majd mindegyik iparágnak rosszat tesz, s ez meg is látszik a részvényárfolyamokon. Pénteken a vezető nyugat-európai börzék közül a londoni és a párizsi piacon az olajipari részvények drágulása jobbára feledtetni tudta a másutt bekövetkezett árcsökkenést, így a mutatók kisebb-nagyobb emelkedéssel zártak, a tengerentúli gyengülés dacára. Frankfurtban az Altana részvényei vitték a prímet, de drágult a pénzügyi szektor papírjainak többsége is. A BMW-részvények annak nyomán lettek kapósak, hogy a Deutsche Bank vételre ajánlotta azokat. Lendületesen drágultak a Schering gyógyszergyártó papírjai is, míg a cég brit riválisa, a GlaxoSmithKline (GSK) a vesztesek táborát gyarapította. Ez utóbbi hátterében az állt, hogy a Nomura brókerház közölte: a társaság akár az előrejelzett üzemi nyereség 12 százalékát is kénytelen lehet kifizetni egy olyan ügy rendezésére, amely miatt korábban az amerikai hatóságok felfüggesztették a GSK karibi termelőegységeiből származó két készítmény USA-ba történő bevitelét.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!