A görögök mégis kapnak pénzt az uniótól, ami megnyugtatta egy kicsit a pénzpiacokat. Ez okozta, hogy az euró az elmúlt napok jelentősebb értékvesztését követően erősödni tudott a dollárral szemben. A keresztárfolyam 1,293 környékéről 1,296-ra jöt fel délutánra. Ez erősítette a régiós devizákat is. A lengyel zloty, a cseh korona, és a forint nagyjából együtt erősödött, ami a forint esetében 0,3 százalékos pluszt jelentett az előző napi záráshoz képest. Délután így egy euróért 289 forintot kellett adni, azonban napközben járt 288 környékén is az árfolyam.

Mivel az euró svájci frank érdemben nem mozdult el csütörtökön sem, így a forint a frankkal szemben is 0,3 százalékkal erősödött, ami 240 körüli értéket jelentett. A dollárért 223 forintot kellett adni délután.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!