A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe dél után nem sokkal mintegy 0,2 százalékkal gyengült, és 24 279 pont körül tartózkodott, ami közel van a délelőtt elért napon belüli csúcshoz. Az index az első fél órában 24 072 pontig ereszkedett.

Az összforgalom szerény, nem éri el a 8 milliárd forintot. A vezető részvények vegyesen teljesítenek: míg az OTP és a Richter papírja olcsóbb lett, az Mtelekom és a Mol drágult a reggeli gyengülés után.

Az OTP Bank részénye valamivel 5 milliárd forint fölötti forgalomban 0,5 százalékkal 6900 forintig gyengült, de 6824 forinton is forgott.

A Mol jegyzése körülbelül fél százalékkal járt előző záróára fölött egy óra előtt nem sokkal, ami 20 300 forintos szintet jelent. Az Mtelekom 0,1 százalékkal 794 forintig drágult.

A Richter árfolyama 0,8 százalékkal 42 180 forintig süllyedt, míg az Egis közel másfél százalékkal gyengült.

A legnagyobb, közel 15 százalékos drágulást azonban a nyereséges tavalyi évről beszámoló AAA Auto produkálta.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!