Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A magyar devizának a globális befektetői hangulat óvatos javulása adott támogatást - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzeltkötője.

A kelet-európai devizák egyöntetűen erősödtek, közöttük a zloty, majd ezt követve a forint teljesített a legerősebben.

Az euró jegyzése kedden reggel 276,30 forinton tetőzött, ahonnan azonban egyenletes ereszkedéssel jóval 274 forint alá jutott az árfolyam.

Délután négy óra után már csak körülbelül 273,50 forintot kértek a közös európai deviza egységéért - szemben az előző esti 274 forint fölötti árfolyammal; a dollár 196,30, a svájci frank pedig 204,60 forintot ért ugyanekkor.

Különösebb hír, befolyásoló adat ezúttal nem látott napvilágot. Reggel minimálisan még hatott a piacra a magyar költségvetésről adott hétfői minisztériumi tájékoztató, ezzel együtt a hazai hírek csak rendkívüli esetekben tudják érdemben befolyásolni a kereskedést.

Vegyesen változtak a referenciahozamok az állampapírok bankközi piacán. Míg a rövid oldalon csak a hathónapos benchmark változott (2 bázisponttal csökkent); éven túl általános, 4-8 bázispontos hozamemelkedést regisztrálhatott az ÁKK.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!