Javuló kilátások mellett keresi az irányt Amerika

Csökkent valamelyest a főbb tengerentúli részvénypiacok lendülete a hétfői nyitást követően.
NAPI, 2013. június 10. hétfő, 16:21

Az erős kezdést megtorpanás követte az amerikai tőzsdéken, így az első bő fél órát követően a Dow Jones IA, az S&P 500 és a Nasdaq index egyaránt 1-2 tizedszázalékos mínuszt mutatott.

A kezdeti erős vételi kedvet nagyban tüzelte, hogy negatívról stabilra javította az Egyesült Államok kilátásait a Standard & Poor's hitelminősítő. A világ legnagyobb gazdasága eddig csak az S&P-nél veszítette el AAA-besorolását, a Moody's és a Fitch még a legjobbak között tartja számon.

A hangulatot nem befolyásolta érdemben a jelek szerint, hogy Kínában a vártnál gyengébb termelői inflációs adat jelent meg.

A technológiai szektor átlag fölött teljesít, de kiemelhető a McDonald's is, amely a vártnál kedvezőbb májusi forgalmi adatok hatására drágult. Az árupiacon a WTI olaj nem egészen 1 százalékkal 96 dollár közelébe emelkedett, az arany irányadó határidős jegyzése viszont több mint 2 százalékkal 1383 dollárig süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK