Jelentéktelen nap volt a hétfői

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX lényegében a pénteki záróértékén, azaz 17 748 ponton zárt hétfőn, 2,7 milliárd forintos forgalomban.
MTI-Eco, Napi.hu, 2014. december 8. hétfő, 18:07
Fotó: Napi.hu

A vezető részvények záróárfolyama a Richter kivételével a pénteki zárószintre tértek vissza. Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője szerint csendes, jelentéktelen nap volt. A forgalom alacsony volt, s bár nap közben szűk sávban mozogtak az árak, a vezető részvények végül ugyanott zártak, mint pénteken.

A Mol árfolyama a nap nagy részét a vezteséges zónában töltötte, a kereskedés végén a pénteki záróértékére, 12 180 forintra tért vissza  492,9 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények mozgása már változatosabb képet mutatott nap közben, azaz többször járt a nyereséges és veszteséges zónában is, de a napot szintén a pénteki 4080 forintos szinten fejezte be a napot, 1,4 milliárd forintos forgalom után.

A Magyar Telekom mínuszokból kúszott fel a pénteki szintjére, 104,2 millió forintos forgalom mellett 354 forint maradt a részvények ára a nap végén.

A Richter egyedüliként ért el 0,1 százalékos nyereséget, ami 3875 forintot jelent. A gyógyszeripari papírok az egész napot a piros zónában töltötték, a nap vége hozta meg a csekény nyereséget. A papírok forgalma 663,7 millió forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK