A Duna House Holding Nyrt. nettó árbevétele az első negyedévben 2 milliárd 576 millió forint volt, 2017. első negyedévéhez képest több mint 1,5 milliárd forinttal növekedett - közölte a régió meghatározó ingatlanközvetítő hálózata az MTI-vel. A cégcsoport a kimagasló teljesítményt egyebek között a 86 lakásos Reviczky Liget ingatlanfejlesztési projekt részleges átadásának tulajdonította.

A Duna House csoport az év első három hónapjában 637 millió forint nyereséget ért el adózás után, több mint 371 millió forinttal többet az egy évvel korábbinál.

A pénzügyi műveletek nélküli, adófizetés előtti eredmény (EBIT) a január-márciusi időszakban 768,6 millió forintra emelkedett a tavalyi azonos időszaki 166 millió forintról.

Az első negyedéves eredmények alapján a cégcsoport menedzsmentje továbbra is úgy véli, hogy a pénzügyi év egészére vonatkozó 2,7-2,9 milliárd forintos adózott eredmény teljesíthető. A menedzsment az egyes fejlesztési projektekről jelezte, hogy a Reviczky projektnél 680 millió forint, a Forest Hill projektnél 1,06 milliárd forint, míg a MyCity nélküli tevékenységnél 950 millió és 1,15 milliárd forint közötti adózott eredményt vár. (Nagy lépésre készül a Duna House - ezt a cikket olvasta?)

A közlemény szerint a Duna House működési eredménye több mint 600 millió forinttal 768,6 millió forintra emelkedett 2017 első negyedévéhez viszonyítva.

A cégcsoport az első negyedévben hét új irodát nyitott a régióban, ebből kettőt Csehországban, amelyekkel a cégcsoport legkisebb országában is elkezdődött az ingatlanközvetítői franchise hálózat kiépítése.

A Duna House részvényeivel 2016. november 11. óta kereskednek a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában. A papír ára a hétfői kereskedés végén 60 forinttal, 1,49 százalékkal, 3960 forintra gyengült, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 4300 forint, a legalacsonyabb 3453 forint volt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!