A régiós devizák közül a forint erősödött a legnagyobb mértékben. A zloty valószínűleg azért erősödik, mert olyan hírek jöttek, hogy a lengyel választásokon győztes két párt egyelőre nem tud megegyezni. Ugyanakkor a kereskedők egyelőre tanácstalanok a forinterősödés okait illetően. "Az erősödés hátterében valószínűleg az áll, hogy az elmúlt időszak bizonytalansága után a piac kezd lenyugodni. Ám egyelőre korai lenne megmondani, hogy a visszaerősödés mennyire lesz tartós" - mondja Vágó György, a Hamilton elemzője. A dollár jelentősen gyengült az euróval szemben. "Az EUR-USD árfolyam folyamatosan kúszott fel a reggeli 1,1940-es szintről a jelenlegi 1,21 körüli szintre, úgy, hogy az 1,2050-es érték fölött számos vételi stop volt" - mondja a kereskedő. A Conference Board amerikai fogyasztói bizalmi index a vártnál kedvezőtlenebben alakult. A Conference Board gazdaságkutató intézet által számított fogyasztói bizalmi index októberi értéke 85 pont lett. Ez elmarad mind a 87,5 pontra felfelé korrigált szeptemberi mutatótól, mind a várt 88-as szinttől. A mutató a múlt hónapban esett igazán nagyot a hurrikánok, a magas üzemanyagárak és a foglalkoztatottsággal kapcsolatos bizonytalanságok okán, de ezek a tényezők októberben is hatottak. A négy órakor nyilvánosságra hozott kedvezőtlen makroadat hatására az 1,2050-es érték fölött vételi stopok oldására is sor került, így a dollár reggel óta 30-40 pontot gyengült az euróval szemben. Nem sokkal fél öt után már 1,2100 dolláron állt az euró jegyzése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!