Az amerikai adatok a kiskereskedelmi forgalom visszaesését és a beadott építési kérelmek csökkenését mutatták, emellett Nagy-Britanniában is a munkanélküliség növekedésével szembesülhettek a befektetők. Ennek ellenére a nyitva tartó 18 nyugat-európai piacból 14 mutatója zárt a pozitív tartományban. A FTSE 100 4,4, a CAC-40 4,7, míg a DAX 3,4 százalékkal emelkedett. Az egyetlen magyarázat a mobilkommunikációs eszközöket gyártó SonyEricsson Mobile Communication a vártnál jobb eredménye volt. Az Ericsson ennek hatására 5, a Nokia 11 százalékkal emelkedett. A Shell 8,4 százalékkal ugrott meg, miután a Goldman Sachs vásárlásra ajánlotta a részvényt. A Total 9,7 százalékot javított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!