Eséssel zárt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,4 százalékos csökkenéssel, 40 170,66 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 13,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2019. március 1. péntek, 19:22
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1-en elmondta, a magyar piac pénteki teljesítménye nem volt túl fényes, hiszen 0,4 százalékkal csökkent a BUX-index. Az OTP a gyorsjelentést követően gyengén kezdte a pénteki kereskedést, a nap végére már tudott szépíteni, emelkedni. A nap vesztese a Richter volt, a gyógyszergyári papír megközelítően 2 százalékkal 5270 forintra esett.

Az Erste vezető elemzője az MTI tudósítása szerint rámutatott arra, hogy a 13,5 milliárd forintos forgalom a BÉT-en kiemelkedőnek számít a szokásos pénteki értékhez képest.

A Mol 0,93 százalékkal 3210 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,68 százalékkal 11 820 forintra erősödött, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,11 százalékkal 468 forintra nőtt, forgalma 141,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 1,95 százalékkal 5270 forintra esett, a részvények forgalma 2,9 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK