Az áremelkedésnek azonban gátat szab a kisebb indiai aranykereslet - írta a Standard Bankot idézve az MTI-Eco. A pénzintézet árupiaci szakértője szerint a következő 6-12 hónapban a dollár euróval szembeni gyengülésére számít a globálisan növekvő infláció és a bővülő külkereskedelmi deficit miatt.


A szakérő rámutatott arra, hogy nőni fog India ékszerarany-kereslete, de ennek a szintje valószínűleg nem éri el a két-három évvel ezelőttit a jelenlegi gazdasági körülmények miatt.


A nemzetközi arany tanács (WGC) adatai szerint India aranyimportja 126,7 tonna volt az idei első hat hónapban. Ez 55 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi 282,3 tonnával szemben.


Pénteken a New York-i árutőzsdén a decemberi lejáratú aranyár egy dollárral 996,70 dollárra csökkent unciánként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!