Jelentős hozamemelkedés a másodpiacon

Jelentősen megugrottak a 12 hónapos diszkontkincstárjegyek (dkj) illetve a három- és ötéves kötvények hozamai hétfőn az állampapírok másodpiacán - derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adataiból.
NAPI, 2013. június 10. hétfő, 14:42

Az állampapírok másodpiacán hétfőn 1-4 bázisponttal emelkedtek a hozamok az éves, a 3 illetve 5 éves papírokat leszámítva, ahol 20, 19 illetve 15 bázisponttal ugrottak a hozamok. A referenciaátlag 4,15 és 6,17 százalék között szóródik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK