Jelentős hozamnövekedésről jelentett a Mol

A jura Sargelu/Alan tárolóra kiképzett Shaikan-3 lehatároló fúrás kivizsgálása során, a kút savazását követően napi 9800 hordó hozamú stabil olajmennyiséget találtak - jelentette be a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.
NAPI, 2011. február 14. hétfő, 08:50
Fotó:

A Shaikan-3 fúrás így hozzávetőleg 30 százalékkal nagyobb mennyiséget hozott a

Shaikan-1 kútnál korábban nyilvánosságra hozott napi 7480 hordó olajnál.

A Mol közleménye szerint a hozamnövekedésben szerepet játszott, hogy a megelőző fúrásoknál eltávolították a tároló-szennyeződéseit. Mivel a rendelkezésre álló adatok a Shaikan-1 kút esetében is tároló-szennyeződést jeleznek, hasonló savazási módszert alkalmaznak majd itt is.

A közlemény szerint a Shaikan-1, és a Shaikan-3 kút is becsatlakozik a közeli próbatermeltetési létesítménybe, amelynek tárolókapacitása több mint 20 000 hordó olaj.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK