Jelentősebb hozamemelkedés volt szerdán

Komolyabb hozamemelkedés volt szerdán a magyar másodlagos állampapírpiacon.
Deák Bálint, 2011. augusztus 3. szerda, 14:05
Fotó:

A rövidebb lejáratú diszkontkincstárjegyek esetében 2-10 bázispont között volt a hozamemelkedés mértéke. A legtöbbet a hat hónapos lejárat emelkedte 5,88 százalékra, azonban a 12 hónapos ennél picit többet 5,93 százalékot fizet még így is.

A hosszabb távú állampapírok esetében 11-13 bázispont volt az emelkedés. A 10 és az 5 éves lejárat egyaránt 13 bázisponttal nőtt. A legtöbb hozamot 7,67 százalékkal a 10 és  a 15 éves hozam fizette szerdán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK