A részvénypiac forgalma 15,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: jelentősen alulteljesített a magyar piac az európai tőzsdékhez képest. A vezető részvények közül a Richter jelentősen csökkent, amit nem indokol vállalati hír, inkább a technikai kép utal lejtmenetre. Ugyanakkor a forgalom a Richter esetében nagy volt, a gyógyszeripari részvény mozgását érdemes lesz figyelni a következő napokban - tette hozzá.

Az OTP-részvények ára a kamatdöntő ülés után mutatott némi csökkenést, a Mol pedig egész nap esett.

Kitért arra, hogy a jegybank nem változtatott a kamaton. Ugyanakkor jelezték, készek akár a következő kamatdöntéskor beavatkozásra, figyelik a folyamatokat.

A Mol 20 forinttal, 0,88 százalékkal 2254 forintra csökkent, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 135 forinttal, 0,86 százalékkal 15 475 forintra esett, forgalmuk 8,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,25 százalékkal 402 forintra erősödött, forgalma 208,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 280 forinttal, 3,38 százalékkal 8010 forintra gyengült, a részvények forgalma 3,8 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3659,42 ponton zárt kedden, ez 8,51 pontos, 0,23 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!