Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vállalat ingatlan bérbeadásból származó árbevétele idén az év első hat hónapjában 7,28 millió euró volt, míg egy évvel korábban elérte a 7,41 millió eurót - írja az MTI a BÉT-honlapján megjelent jelentésre hivatkozva.

A Graphisoft Park SE 82 000 négyzetméternyi bérbeadható területtel rendelkezik, amelynek 94 százalékos a kihasználtsága. A további fejlesztési potenciáloknak köszönhetően a következő időszakban a Graphisoft Park egésze 148 000 négyzetméter bérbeadható területre növekedhet.

A cég a 2021-re vonatkozó korábban közzétett előrejelzést továbbra is fenntartja: a jelenlegi kihasználtsági szintet, a működési költségek és az értékcsökkenés várható alakulását, valamint a meglévő hitelállomány után fizetendő kamatszintet figyelembe véve 14,5 millió euró bérleti díjbevételt és 4,3 millió euró nettó eredményt várnak.

A beszámoló szerint az igazgatótanács az április 20-án megtartott ülésén jóváhagyta a társaság 2020. évi, nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint készített konszolidált éves beszámolóját: 245,37 millió mérlegfőösszeggel és 13,77 millió euró veszteséggel. A konszolidált éves beszámoló elfogadásával egyidejűleg az igazgatótanács törzsrészvényenként 357 forint, összesen 3,599 milliárd forint, a dolgozói részvények után pedig 73,48 millió forint osztalék kifizetését hagyta jóvá.

A Graphisoft Park SE részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvények ára kedden 0,81 százalékos emelkedéssel 3730 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 3970 forint, a legalacsonyabb 3100 forint volt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!