Egyelőre nem ismert, hogy Csepi belépésével új befektetők is érkeznek-e az Index.hu-hoz. Utoljára tavaly év végén az Intel amerikai chipgyártó jelent meg a cég tulajdonosai között. Az Intel áttételes tulajdonszerzésekor éppen annyival csökkent Szöllősy Gábor, Reisz Attila (a Microsoft Magyarország Kft. korábbi ügyvezető igazgatója), Edward H. Sanborn és Kövér József részvényeinek száma az Index.hu Rt.-ben, mint amennyi részvényt az új befektető kapott. Az offshore-központnak számító amerikai Delaware-ban bejegyzett Intel Atlantic kockázatitőke-befektető társaság ugyanis 5909 részvényt vásárolt az Index.hu-ban. Csepi üzemszervezőként fejezte be a Gödöllői Agrártudományi Egyetemet, majd jogi és közgazdasági végzettséget is szerzett. Dolgozott a KISZ központi bizottságának osztályvezető-helyetteseként, majd az Országos Árhivatalban töltött be különböző pozíciókat, végül az elnökhelyettességig vitte 1989-ben. Az Antall-kormány idején, 1990 és 1994 között az Állami Vagyonügynökség ügyvezető igazgatója, 1994-ben néhány hónapig az Állami Vagyonkezelő Rt. vezérigazgatója volt. Csepi 1994-95-ben az Allied Investment (AI) Rt. igazgatója volt. 1995 és 1997 között az OTP Bank Rt. főtanácsosa, 1997-től az OTP Lakás-takarékpénztár Rt. elnök-vezérigazgatója lett. Az üzletember 1999-ben ült a Fotex Rt. vezérigazgatói székébe, ahonnan most az Index.hu hasonló pozíciójára vált át. A Fotex árfolyama a tőzsdén tegnap napközben 10 százalékkal is esett, de megfigyelők szerint nem biztos, hogy az árfolyam-csökkenésben csak a Csepi távozásáról szóló esetleges információk játszottak szerepet. A Bloomberg értesülései szerint ugyanis a Morgan Stanley számos alapkezelő által követett feltörekvő-piaci részvényindexéből hamarosan kikerülnek a társaság részvényei, s ez önmagában is jelentős eladásokat generálhatott a papír piacán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!