A cégcsoport 2011 első hat hónapjában több mint 4 milliárd kunás kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredményt (EBITDA) ért el, 87 százalékkal magasabb összeget a 2010 első félévének adatához képest. Adó előtti nyeresége több mint a kétszeresére emelkedett és így meghaladta a 2,5 milliárd kunát.

A jelentősen javított eredményt a cég a legfontosabb üzletágakban végrehajtott stratégiai beruházásokkal és a javuló külső üzleti környezettel indokolta.

A közlemény idézi Áldott Zoltánt, a társaság igazgatóságának elnökét, aki azt mondta: az előző üzleti év stabilizációja után a hatékonyság javítására és új befektetési területekre koncentrál az INA. Kulcsfontosságúak a szíriai és az észak-adriai, valamint a horvátországi szárazföldi területeken folyó kutatási-termelési projektek, az olajfinomítók modernizációja, 2011 végéig pedig mintegy 50 töltőállomás felújítását is elvégzik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!