Jelentősen csökkent a Caterpillar negyedéves forgalma

Visszaesett a világ egyik legnagyobb építőipari jármű- és eszközgyártója, az amerikai Caterpillar forgalma a harmadik negyedévben, mert csökkent a termékei iránti globális kereslet.
MTI-Eco, 2016. október 25. kedd, 15:15
Fotó: Admiral Markets

Az amerikai vállalat negyedéves adózott eredménye 283 millió dollárra, részvényenként 48 centre csökkent az egy évvel korábbi 559 millió dollárról, részvényarányosan 94 centről.

A cég teljesítményét jobban tükröző, a szakértők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 85 cent lett, nagyobb a szakértők által várt 75 centnél. A Caterpillar bevétele 9,16 milliárd dollárt tett ki az október végével záródott három hónapban, kisebb lett az elemzői várakozások átlagában szereplő 9,8 milliárd dollárnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK