Jelentősen nőtt az ANY nyomda nettó eredménye

Jelentősen, 43 százalékkal 1,017 milliárdra nőtt az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. - korábbi nevén Állami Nyomda - nettó eredménye tavaly, árbevétele pedig 26 százalékkal, 22,7 milliárd forintra emelkedett - közölte a nyomda a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
MTI-Eco, 2015. március 9. hétfő, 18:59
Fotó: Napi.hu

Az árbevétel harmada, 7,6 milliárd forint exportból származott, ami 39 százalékkal nőtt éves szinten 2014-ben. Tovább javult a társaság jövedelmezősége is, az adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 41 százalékkal nőtt, az egy részvényre jutó eredmény 71 forintot tett ki - olvasható a tájékoztatásban.

Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: az exportpiaci siker is jelzi, hogy a társaság portfoliója nemcsak a kelet-közép-európai régióban, hanem Afrika számos országában is versenyképes. Mivel a társaság stabil működése lehetővé teszi, ezért az igazgatóság 71 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek - idézi a közlemény a vezérigazgatót.

A nyomda csoportszinten 2014 végén 792 munkavállalót foglalkoztatott, 41-gyel többet, mint egy évvel korábban.

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. részvényeivel a BÉT-en a prémium kategóriában kereskednek, a papír ára a hétfői záráskor 934 forint volt. Az elmúlt egy évben a cég részvényeivel 690 és 934 forint között kereskedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK