Három-, öt- és tíz éves lejáratú államkötvényeket dobott piacra csütörtökön az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) az eredetileg meghirdetettnél nagyobb mennyiségben és a korábbinál magasabb hozammal. A hároméves papírokat 20 milliárd, az ötéveseket 15 milliárd, a 10 éves lejáratú kötvényeket tíz milliárd forint értékben kínáltak fel az elsődleges forgalmazóknak, ám mivel a két rövidebb lejáratra jelentős túljegyzés érkezett, a meghirdetettnél 10, illetve 5 milliárd forinttal nagyobb mennyiséget értékesítettek.

A csütörtöki aukción jelentős hozamemelkedést könyvelt el az ÁKK - a hároméves lejáratú kötvényeknél az előző aukcióhoz képest 35 bázisponttal 6,96 százalékra nőtt az átlaghozam, az ötéveseknél pedig 41 bázisponttal 7,17 százalékra; a tízéves kötvényeket 7,29 százalékos átlagos hozam mellett értékesítették. Az aukciós hozam alig maradt el a szerdai másodpiaci kereskedés során regisztrált értékektől - a hároméves kötvények benchmarkja 7, az ötéveseké 7,16, a tízéveseké 7,30 százalék volt szerdán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!