Jelentősen visszaesett a Citi profitja

A Citigroup 3 milliárd dolláros, azaz részvényenként 10 centes nyereséget termelt az első negyedévben, szemben a tavalyi 15 centes EPS-el.
Józsa Bernát, 2011. április 18. hétfő, 14:11
Fotó:

A papírontkénti nyereség egy centtel haladja meg a Reuters elemzői várakozásait. A teljes képhez hozzátartozik, hogy az eredményt a 3,3 milliárd dolláros céltartalék feloldás is kozmetikázta. A társaság az időszak során 19,7 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el, amely komoly, 22 százalékos visszaesés az egy évvel korábbi 25,4 milliárdos értékhez képest. A gyorsjelentés szerint a javuló hitelpiaci környezet folytán a rossz hiteleken elszenvedett veszteségek 6,3 milliárdra csökkentek.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK