A leginkább tisztelt cégek sorrendje alig változott tavalyhoz képest, az élen idén is a General Electric végzett megelőzve a Microsoftot, a Toyotát, az IBM-et és a Coca-Colát. Az első tízben egyetlen meglepetés található csak, a tavaly még 31. Citigroup a 8. helyre küzdötte fel magát. A cégvezetők között idén is a Bill Gates a legelismertebb, ám a tavaly még második helyezet Warren Buffett a 6. helyre csúszott vissza. A lista második helyén a GE vezére Jack Welch áll, a harmadik a Nissan főnöke Carlos Ghosn lett. Az egyetlen nő Carly Fiorina a HP igazgatója a 8. helyen végzett. A felmérés során megkérdezték, kik azok az akár élő, akár történelmi személyiségek, akiket szívesen látnánk egy cég igazgatóságában. Első helyen a jelenlegi GE vezér Jack Welcht jelölte meg a megkérdezettek többsége, aki ezzel megelőzte Bill Gatest. A harmadik legnépszerűbb személyiség Winston Churchill lett, maga mögé utasítva a Nissan főnökét és Jézus Krisztust. A vallásalapító Napoleon és Henry Ford előtt végzett a ranglistán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!