A Dow és az S&P 500 0,5, a Nasdaq 0,4 százalékos nyereségben állt közép-európai idő szerint délután háromnegyed ötkor.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 3,3 százalékos emelkedést követően 50,80 dolláron állt.

A délután négy órakor megjelent ISM feldolgozóipari index növekedése lassult márciusban, de még így is bővülést muta. Az ISM index értéke a februári 56,9 százalékról 56,5 százalékra esett, ami megegyezik a piaci várakozásokkal. Az új megrendelések értéke 1,1 ponttal 57,8-ra, míg a foglalkoztatási alindex 0,2 ponttal 56,6 százalékra emelkedett, ami tavaly július óta a legamagasabb értéket is jelenti.

Az európai tőzsdék zárva tartanak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!