Görögország kapcsán a Financial Times jelentetett meg egy érdekes cikket, miszerint az EKB mintegy 100 milliárd eurónyi szükséghitellel tartja ma életben a görög központi bankon keresztül a görög bankrendszert. Ezt hivatalosan nem jelentették be, és a kondíciók sem ismertek.

Az egyes ágazatok közül a ciklikus szektorok ma is felülteljesítenek, a nyersanyagkapcsolt részvények közül a BP 1,6, a Rio Tinto 3,7, a BHP Billiton pedig 2,7 százalékot drágult.

Nagy érdeklődés mutatkozik ma is az autógyártók részvényei iránt, a Volkswagen 1,2, a Renault 3,1, a Peugeot pedig 2 százalékot tudott emelkedni.

A pénzügyi szektor sem marad ki a jóból, a tegnap is kimagaslóan teljesítő Commerzbank árfolyama 3 százalékkal ugrott meg, míg a Societe Generale és a Credit Agricole közel 2 százalékot erősödött.

Sok impulzus vélhetően ma sem éri majd a piacokat, mármint ami a makroadatokat illeti, hiszen délután csupán egy USA használt lakás értékesítési statisztika lát napvilágot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!