Az FTSE-100 0,5, a DAX és a CAC-40 pedig 0,4 százalékos veszeségben zárta a szerdai napot. A Stoxx Europe 600 indexe 0,1 százalékos mínuszban maradt. A periférián a görög tőzsde rallyzott, az ASE mutató 3,3 százalékos nyereségben zárt a keddi pozitív hangú európai bizottsági jelentés hatására. Ezzel szemben a milánói FTSE MIB 0,4, a madridi IBEX-35 0,2 százalékot vesztett értékéből.

A rossz európai piaci hangulatban benne vannak az újra felélénkülő világgazdasági aggodalmak - főleg a kínai és az amerikai gazdaság kapcsán, amelyhez most már az ukrán helyzet miatt az orosz piac iránti aggodalmak is társulnak.

Főleg a svájci bankpapíroknak tettek be, azok az amerikai szenátorok által megfogalmazott kritikák, amelyek az adóelkerülésben játszott szerepüket firtatták.

Európában csak mérsékelni tudta a veszteségeket a délután közölt amerikai ingatlanpiaci adat, miszerint az Egyesült Államokban januárban a várt csökkenés helyett öt és féléves rekordra ugrott az új lakások értékesítése.

Magyar idő szerint háromnegyed nyolc körül a New York-i tőzsdeindexek nyereségben álltak: a Dow és az S&P-500 0,3, a Nasdaq 0,6 százalékos pluszban járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!