A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBIDTA) meghaladta a 4,3 millió eurót, ami csaknem négyszerese az előző év ugyanezen időszakának. A társaság fennállása legmagasabb forgalmát és eredményét érte el a szezonálisan leggyengébb első negyedévben.

A Masterplast Nyrt. fő tevékenysége az építőipari szigetelőanyagok gyártása és értékesítése. A negyedéves beszámoló szerint nőtt az alaptevékenység forgalma, amihez jelentősen hozzájárult az új német gyártócég működése, valamint folytatódott a tavaly decemberben elindult egészségügyi védőruha értékesítés is.

Magyarországon a kormányzati támogatások ösztönző hatása mellett továbbra is élénk piaci környezetben folytathatta munkáját. A leányvállalati és export országokban szintén kedvező volt a piaci helyzet, az európai országok többségében a járvány újabb hullámának tudatosabb kezelése mellett az építőipar és az egészségipar is erősen indította az évet, ami jelentős keresletnövelő hatással bírt - írta közleményében a cég.

Korábban nem tapasztalt drasztikus alapanyag-áremelkedések és beszerzési nehézségek komoly kihívás elé állították a társaságot az év első hónapjaiban, ennek ellenére sikeres volt a gyártás alapanyagellátásának biztosítása. Összességében a stabil belföldi teljesítmény nyújtotta alap, a német és az egészségipari értékesítés vártnál gyorsabb felfutása, valamint a leányvállalati és export országokban elért bővülés segítette az eredmények elérését - közölte a Masterplast.

A Masterplast részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papír a szerdai kereskedést 3500 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb jegyzési ár 3580 forint volt, a legkisebb 578 forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!