A Dow Jones ipari átlagindex 2,79 százalékkal zárt magasabban, a legmagasabb értéken február 9-e óta. Az S&P 500 2,87 százalékot, a Nasdaq 3,29 százalékot emelkedett.

A Blackberry okostelefonokat gyártó Research In Motion a Nasdaq kereskedésén 7,6 százalékot ugrott, miután az első pénzügyi negyedév kilátásai jó hatással voltak a befektetői véleményekre.

Az ipari papírok között a Caterpillar 8,8 százalékos, az Alcoa pedig 7,6 százalékos növekedéssel zárt. A General Electric 5,6 százalékkal, az Intel 4,5 százalékos plusszal zárta a napot, e két cég bejelentette az is, hogy az elkövetkező 5 évben 250 millió dollárt fektetnek az iparágba.

A vesztesek között szerepel a Lincoln National életbiztosító, melynek részvényárfolyama 8,2 esett azután, hogy a S&P és a Citigroup leminősítette a céget hitelei és általános pénzügyi helyzete miatt.

A Deutsche Bank felminősítése után a Pepsi Bottling Co. 6,7, a Dr. Pepper üdítőgyártó 4,3 százalékot emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!