A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,22 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,32 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,31 százalékos pluszban indította a napot.

Donald Trump amerikai elnök jelezte, hogy nem ragaszkodik mindenáron a március 1-jei határidő betartásához, ha az Egyesült Államok és Kína közel kerül egy valós átfogó kereskedelmi megállapodás megkötéséhez. Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter, aki Robert Lighthizer kereskedelmi főképviselővel már kedden megérkezett Pekingbe, közölte, hogy eredményes tárgyalásokra számít, és eddig jól alakultak az egyeztetések. Kínai sajtóértesülések szerint Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken személyesen fogadja az amerikai delegáció vezetőit.

Elégedetten fogadták a piacok azt is, hogy Washingtonban a törvényhozás két pártja "elvi megállapodásra" jutott a kormányzati működéshez szükséges költségvetésről. Bár Donald Trump elnök nem elégedett az eredménnyel, sajtóértesülések szerint aláírja a törvényjavaslatot, így valószínűleg nem lesz újabb kormányzati leállás.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken is nyereséges volt a kereskedés szerdán. Délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 0,89 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 0,64 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,69 százalékos pluszban állt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1284 dollárt adtak, 0,39 százalékkal erősödött az amerikai deviza. A japán jenhez képest 0,33 százalékkal drágult a dollár, 110,84 jenen forgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) drágul.

Az áprilisi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,76 százalékos pluszban, 63,52 dolláron, a márciusi WTI pedig 1,09 százalékos nyereségben, 53,68 dolláron forgott szerda délután fél négykor.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára áprilisi szállításra 0,02 százalékkal, 1314,30 dollárra nőtt.

Kedden emelkedéssel zártak a New York-i tőzsdeindexek. A Dow Jones 1,48 százalékkal, 25 423,84 pontra, az S&P 500-as mutató 1,29 százalékkal, 2744,73 pontra, a Nasdaq Composite mutatója pedig 1,46 százalékkal, 7414,62 pontra nőtt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!