A kereskedés első órái után enyhe pluszban állt a frankfurti és párizsi tőzsde irányadó indexe, míg a londoni Footsie erősödés és gyengülés határán egyensúlyozott. Míg a bányacégek és a pénzintézetek részvényeinek jegyzése többnyire gyengül, a vártnál jobbat jelentő Danone és Barclay's árfolyama emelkedett. Az árupiacokat is érintő emelkedésben szerepe van a vártnál magasabb kínai termelői inflációs számoknak is az elemzők szerint. Az egyes társaságokkal kapcsolatos hír, hogy az Air France-KLM papírjait leminősítette az UBS. Óvatosságra inti ugyanakkor a befektetőket, hogy a német és francia GDP-növekedés üteme elmaradt az elemzői várakozásoktól a tavalyi negyedik negyedben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!