Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyerscukor ára két és fél éves mélypontra esett kedden azokra a felerősödött várakozásokra, hogy a jelenlegi túlkínálat a vártnál is tovább tart, eközben az arabica kávéfajta ára kilenc havi legalacsonyabb szintjére csökkent - írja az MTI.

Az Intercontinental Exchange (ICE) New York-i határidős jegyzésében a nyerscukor májusi ára 0,17 cent, 1,4 százalék csökkenéssel, 11,81 centen állt 16 órakor. Röviddel korábban két és fél éves mélyponton, 11,77 centen is jegyezték.

Szakértők azt mondták, hogy a jó indiai és thaiföldi cukortermésről szóló hírek árcsökkentő hatását nem befolyásolta, hogy a vártnál gyengébb a kelet-közép-brazíliai termés.

A fehércukor ára 2015 szeptembere óta a legalacsonyabb szintre, tonnánként 336 dollárra esett augusztusi jegyzésre.

Az arabica ára 1,1550 dollárra csökkent fontonként (1 font 45,36 dekagramm) kedden napközben, utoljára 2017 júniusában állt ilyen alacsonyan a termény jegyzése. Az arabica árát elsősorban az nyomja le, hogy a vezető kávétermelő Brazíliában rekordmagas termésre van kilátás.

A fotó forrása: Napi.hu.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!