A Richter kedden bejelentette, hogy megállapodást kötött a Fertility Biotech AG svájci vállalattal az rhFSH hatóanyagú készítmény, a Bemfola/Afolia szellemi tulajdonjogainak, az ezzel összefüggő kutatási eredményeknek, valamennyi kapcsolódó adatnak és dokumentumnak a megvásárlásáról az Egyesült Államok területére vonatkozóan. A felek a tranzakciót 5 millió svájci frankra értékelték.

A Richter két évvel ezelőtt, 2016. június 30-án  vásárolta fel a Finox Holdingot, egy magántulajdonban lévő svájci biotechnológiai vállalatot, amely a női termékenységgel összefüggő innovatív és hatékony termékek fejlesztését és értékesítését végezte és az Egyesült Államok kivételével globális jogokat szerzett a Bemfolára vonatkozóan. A készítményt abban az időben már az Európai Unió, Izrael, a Közel-Kelet és Ausztrália piacain forgalmazták.

Az Egyesült Államokra vonatkozó jogok az ugyanannak a Dr. h.c. Willy Michelnek a többségit tulajdonában lévő Fertility Biotech céghez kerültek, aki alapítója, igazgatóságának korábbi elnöke és többségi tulajdonosa volt a Finox Holdingnak - írta a Richter.

(Ezt olvasta már? Mennyit ér a magyar nyugdíj?)

Fotó: Richter

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!