A müncheni székhelyű konszern, amely az orvosi képalkotó eszközöktől kezdve a szélerőmű-generátorokon át a vasúti szerelvényekig sok terméket gyárt, szerdán azt közölte, hogy az adózott eredménye 39 százalékkal 2,02 milliárd euróra emelkedett, a szakértők 1,11 milliárd eurót vártak.

A gyártásautomatizálással foglalkozó Digital Factory volt a Siemens legnyereségesebb egysége, profitja 40 százalékkal nőtt.

A profitot 900 millió euróval növelte, hogy az Atos francia információtechnológiai (IT) cégben birtokolt mintegy 12 százaléknyi tulajdonhányadát a Siemens átadta nyugdíjalapjának, amely ezért 900 millió eurót utalt át.

A Siemens árbevétele 20,1 milliárd euró volt, nagyjából ugyanannyi, mint egy évvel korábban. A bevételt 6 százalékkal gyengítették a kedvezőtlen árfolyamhatások.

A cég rendelésállománya 2 százalékkal, 22,3 milliárd euróra zsugorodott. (Baljós kijelentést tett a Siemens vezére - ezt a cikket olvasta már?)

A Siemens szerdán a részvényarányos profit-előrejelzését 7,7-8 euróra emelte az eddigi 7,2-7,7 euróról - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!