Jó kezdésre számítanak Budapesten

Pozitív nyitásra és nagyobb elmozdulások nélküli kereskedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó szakértők.
Szepesi Anita, 2018. december 17. hétfő, 09:03
Fotó: Napi.hu

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában kifejtette: a múlt heti, bizonytalan nemzetközi hangulatban igen jól tartotta magát a magyar részvénypiac. Az elemző hétfőn oldalazásra számít nyitás után, nagyobb elmozdulások szerinte nem várhatók. A vezető részvények közül kiemelte az OTP-t, amelynek árfolyama továbbra is a történelmi csúcs közelében mozog.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy pénteken felerősödtek a globális növekedéssel kapcsolatos félelmek a negatív ázsiai és európai makroadatok miatt. Hétfőn hajnalra azonban fordulat történt az ázsiai kereskedésben, és a határidős indexek is pozitív nyitást vetítenek előre a nemzetközi piacokon - tette hozzá. Ez alapján szerinte a BÉT-en is enyhe pozitív nyitás várható.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84,01 pontos, 0,21 százalékos emelkedéssel, 40 125,72 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 8,6 milliárd forint volt. A Mol 50 forinttal, 1,61 százalékkal 3146 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,68 százalékkal 11 760 forintra csökkent, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2,50 forinttal, 0,55 százalékkal 448 forintra esett, forgalma 668,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,18 százalékkal 5470 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK