Kisebb mínuszban tartózkodtak, majd az S&P500 múlt pénteki záróértékén, a Dow és Nasdaq kisebb csökkenéssel zárta a napot, miután a Sandy hurrikán miatt a héten először szerdán nyitottak ki a tőzsdék a tengerentúlon. Több makroadat megjelenése is csúszott, szerdán csak a feldolgozóipari beszerzési menedzser index várakozásokat alulmúló értéke jelent meg. A szektorok versenyében a közszolgáltatók mellett a pénzügyi szektor szereplői mutattak fel érdemi emelkedést, míg a techszektor és az egészségügi szektorok lefelé mozdultak.  A Facebook befektetői újabb tulajdonosi eladói hullámtól tarthatnak, miután újabb részvényeken ért véget az eladást tiltó időszak, ennek hatására közel 4 százalékos eséssel zártak a papírok.

Egy kínai bizalmi index fűtötte Ázsiát
A HSBC bizalmi indexe októberben 8 hónapos csúcsra emelkedett, miután a múlt heti becsült 49,1-es értéket 49,5-re módosították ma hajnalban. A felmérés főként a kínai kis és közepes cégekre koncentrálva a cégek gazdasági kilátásait vizsgálja az elkövetkezendő egy évben. Bár az érték 50 alatt még mindig zsugorodást jelent, az új belső megrendelések részindex már 50 feletti értéket mutatott, ami a kínai gazdaság szempontjából igen jó előjel. A gyengébb részindex az export megrendelések lett.

A fenti adatnak megfelelően a legerősebb teljesítményt a kínai Shanghai Composite nyújtotta 1,75-os emelkedéssel, mögötte pedig a Hang Seng, igaz a fél százalékos plusz jóval szolidabb teljesítmény. Esett viszont az ausztrál és a dél-koreai börze, előbbi egyedüliként több mint 1 százalékos eséssel zárva a napot. A japán Nikkei értéke alig változott.

Gyorsjelentések is érkeznek
Nem fognak ma unatkozni a befektetők, délután több fontos makroadat is érkezik és vállalati gyorsjelentésekből sem lesz hiány, a nagy cégek közül ma két olajtársaság a Royal Dutch Shell és az Exxon Mobile publikálja negyedéves számait. A makroadatok közül a munkaerőpiaci adatok kapnak kiemelt figyelmet és egy tegnap elmaradt bizalmi index is ma lát napvilágot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!