Jó napja volt Amerikának

Erősödéssel zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2018. július 12. csütörtök, 22:53
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 225,45 ponttal, 0,91 százalékkal, 24 925,9 pontra emelkedett.

Az S&P 500-as mutatója 24,31 ponttal, 0,88 százalékkal nőtt, és 2798,33 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 107,31 ponttal, 1,39 százalékkal emelkedett, és 7823,92 ponton zárt.

A Washington és nagy partnerei közötti kereskedelmi konfliktus kiváltotta aggodalmakat háttérbe szorítja, hogy a befektetők kedvező negyedéves vállalati eredmények közzétételére számítanak a következő hetekben.

A technológiai szektor vállalatainak részvényárfolyama jelentősen emelkedett, a Facebook, a Microsoft és az Amazon árfolyama is csúcsot ért el a csütörtöki kereskedés folyamán, az Apple és az Alphabet részvényárfolyama is emelkedést mutat.

A fotó forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK