A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,31 százalékkal, az S&P 500-as mutatója 0,23 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,11 százalékkal emelkedett az előző napi záróértékéhez képest

A Wal-Mart részvényára több mint négy százalékos drágulással két éve legmagasabb szintre, 84,46 dollárra emelkedett a kiskereskedelmi cégnek arra az előrejelzésére, hogy az amerikai online eladások mintegy 40 százalékkal nőhetnek a 2019 januárjában záródó pénzügyi évben. A vállalat egyben egy 20 milliárd dolláros részvényvisszavásárlási tervet is bejelentett- írja az MTI.

Az American Airlines 4,8 százalékkal, a United Continental pedig 5,2 százalékkal erősödött kedd estig, miután a két légitársaság kedvező negyedéves előrejelzést közölt annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban komoly járatkieséseket okoztak az ország délkeleti felében tomboló hurrikánok. Szerdán a Delta Air Lines konkrét negyedéves adatokat közöl, a cég árfolyama mintegy 2 százalék pluszban állt kedd este.

Drágultak az olajipari részvények a kőolaj csaknem 3 százalékos drágulására, amit Szaúd-Arábiának az a bejelentése váltott ki, hogy csökkenti olajexportját novemberben.

A kép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!