Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A DAX annak ellenére is jól teljesít, hogy a vasárnapi németországi tartományi választásokon Angela Merkel pártja csak háromból egy tartományban tudott nyerni, miközben a menekültellenességgel kampányoló AfD mindenhol 10 százalék felett szerepelt.

Január óta először járt 10 ezer pont felett a német DAX index árfolyama hétfőn, ám nem tudott tartósan e szint felett maradni. Jelenleg 9980 pont körül mozog az árfolyam, ez 1,5-1,6 százalékos erősödésnek felel meg

A befektetők a héten a Fed, a Bank of England és a Bank of Japan döntéseire figyelhetnek a leginkább - olvasható a Portfolio.hu-n.

A londoni tőzsdeindex 0,08 százalék, a párizsi 0,14 százalék nyereséget mutatott a kereskedés kezdetén - írja az MTI.

A tokiói Nikkei225 index az európai tőzsdék nyitásakor 1,7 százalék, a sanghaji és sencseni tőzsdéken jegyzett fontosabb részvények árfolyamát követő CSI300 index másfél százalék, a hongkongi Hang Seng index egy százalék, a tajvani Weighted index fél százalék nyereséget, a szöuli Kospi index pedig szerény pozitív értéket mutatott.

Az olaj ára csökkent hétfőn, a Brent nyersolaj 0,72 százalékkal, a WTI nyersolaj 1,06 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben az európai tőzsdék nyitásakor. A Brent hordónként 40,10, a WTI 38,09 dolláron.

Az arany ára 0,25 százalékkal unciánként 1256,30 dollárra csökkent.

Az euró gyengült kissé, 0,14 százalékkal jegyezték alacsonyabban 1,1132 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!