Jó a hangulat az ázsiai és európai piacokon

Komoly erősödéssel zártak pénteken az ázsiai tőzsdék és jó hangulat uralkodott a délelőtti kereskedésben az európai börzéken azután, hogy csütörtökön az Európai Központi Bank (ECB) megígérte: december elején felülvizsgálja enyhítő politikájának teljes eszköztárát.
MTI-Eco, Napi.hu, 2015. október 23. péntek, 10:59
Fotó: Napi.hu

Pénteken 11 órakor, azaz az európai kereskedés indítása után egy órával a londoni FTSE index 0,6 százalék, a frankfurti DAX és a párizsi CAC-40 1,3 százalék pluszban állt. A Stoxx Europe 600 indexe 1,1 százalékkal erősödött.

Ázsiában már zártak a tőzsdék. Ott valamennyi irányadó tőzsdemutató emelkedéssel fejezte be a napot. Egyebek között a tokiói Nikkei 2,1, a sanghaji 1,4, az ausztrál tőzsdemutató 1,7 százalékkal erősödött.

Péntek délelőtt minimálisan drágult a kőolaj. Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 14 cent emelkedéssel 48,26 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK