Jó a hangulat Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a BUX 23 888 ponton áll délután fél kettőkor 0,88 százalékos növekedést tükröz a szerdai záráshoz képest.
MTI, Napi.hu, 2015. december 3. csütörtök, 14:24
Fotó: Napi.hu

A BUX a nyitást követően csökkent, ám ezután megindult fölfelé és folyamatosan emelkedett. A piac az Európai Központi Bank (ECB) kamatdöntő ülésére figyelt. Az esetleges monetáris lazítást a befektetők jellemzően vételi jelzésként értékelik.

Ehhez képest az ECB végül változatlanul hagyta az alapkamatot, amely továbbra is 0,05 százalékon áll és a betéti kamat is csak 10 bázisponttal, mínusz 0,3 százalékra csökkent. A bejelentést követően a BUX enyhén esésnek indult.

A Mol papírjainak értéke 1,62 százalékkal, 13 770 forintra növekedett. Az OTP-részvények ára 0,37 százalékkal, 6135 forintra gyengült. A Magyar Telekom árfolyama 2,48 százalékos növekedés mellett 414 forintot ért. A Richter-papírok árfolyama 1,06 százalékkal, 5457 forintra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK