A pénteki kereskedés első órájában a vezető európai indexek felfelé indultak tegnapi zárásukhoz képest, a bányavállalatok és az olajtársaságok vezetésével. A DAX 0,1, a CAC-40 0,4, az FTSE 100 pedig 0,3 százalékos emelkedéssel indította a hét utolsó napját. A negyedéves jelentéseket publikáló vállalatok közül a ThyssenKrupp 3,1, a Hochtief pedig 8,8 százalékos pluszon áll, a Porsche - a Volkswagennel (VW) történt megegyezés eredményeként - 10,11 százalékos emelkedésben van, míg a VW 4,32 százalékkal tegnapi zárása alatt forog jelenleg. A megegyezés értelmében a VW 3,3 milliárd euróért vásárolja meg a sportautó-gyártó 42 százalékos tulajdonrészét, a 2011-re tervezett teljes tulajdonba vétel első lépéseként. Közben az Equinet AG tartásról vételre módosította a Porsche-részvények minősítését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!