Olaszországban a bankok, Németországban a piacok számára pozitív híreket tartalmazó GfK bizalmi index adott lendületet a börzéknek. Délelőtti órákban a DAX új történelmi csúcsra, 9780 pontig emelkedett. A piacok kedvét az sem rontotta el, hogy Mario Draghi ECB-elnök arra figyelmeztett, a jegybanknak lehet, hogy lépéseket kell tennie a nagyon alacsony infláció miatt, aminek viszont a fogyasztói költésekre lehet negatív hatása.

A DAX 0,9, a CAC-40 0,3 százalékkal emelkedett, a Stoxx Europe 600 indexe 0,4 százalékkal erősödött. A milánói FTSE MIB 2,5 százalékkal rallyzott, míg a madridi IBEX-35 0,7 százalékkal teljesített jobban a pénteki záróértéke felett.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!