Jó a kedv a tőzsdéken

Mindenhol pluszokat látunk.
Napi.hu, 2013. december 24. kedd, 15:47
Fotó: Napi.hu

Emelkedéssel kezdtek az amerikai tőzsdék kedden, miután egy a kereskedés megnyitása előtt megjelent friss statisztika szerint a tartós fogyasztási cikkekből jóval több fogyott a vártnál: 2, helyett 3,5 százalékos növekedést mértek novemberben. Mintegy negyed órával a kezdés után a Dow Jones ipari átlaga 0,2, az S&P-500 0,1, míg a Nasda q minimális 0,01 százalékos plusznak örülhetett.

Ugyanez a makroadat adta a lendületet az európai indexeknek is, így ekkor a londoni FTSE-100 0,2, míg a párizsi CAC-40 0,1 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK