Reggel az a kínai hír, hogy a banki tőkekövetelmények szigorítását jövő év elejére halasztják, pozitívan tudta befolyásolni a piaci hangulatot. Az indexek emelkedéssel is indították a napot, azonban percekkel ezelőtt Kína felől érkezett egy igen kedvezőtlen hír. Az állami befektetési alap elkezdett aggódni amiatt, hogy az eurózóna összeomlásának növekvő esélyét látja, emiatt nem is venne eurókötvényeket és csökkentené részvény- és államkötvénykitettségét.

A spanyol kötvényaukció mindenesetre nem okozott negatív meglepetést. Bár a 10 éves kötvény hozama 5,74 százalékról 6,04 százalékra emelkedett, sikerült a tervezettnél nagyobb, 2,07 milliárd eurós összegben kibocsátani kötvényeket.

A legjobb teljesítményt a bankszektor mutatja (tegnap Amerikában is az egyik nyerő szektor volt a pénzügyi), és a defenzív közszolgáltatók itt is lemaradók.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!