Jó az FHB, de ne vedd! - Erste

Az Erste elemzői tartásra minősítették fel az FHB részvényeit a vártnál jobb eredmények nyomán.
NAPI, 2009. augusztus 31. hétfő, 09:54

Az Erste Bank elemzői 1120 forintra emelték az FHB részvények célárfolyamát és tartásra minősítették fel a kedvező második negyedéves eredmények nyomán a jelzálogbank papírjait.

Úgy gondolják, hogy ugyan nem tarthatóak a második negyedév kedvező kamatmarzsai a növekvő verseny és a jegybank várható kamatcsökkentései miatt, azonban ennek ellenére egész éves eredményvárakozásukat is felfelé módosíthatják, Kiemelik, az első fél évben teljesült a tavalyi egész éves nyereség 60 százaléka, s ezért van tere az idei eredmény előrejelzés felfelé módosításának, s a bank teljesítheti idei profitcéljait. A papír jelenleg sajáét tőkéjének 1,43-szorosán forog, ami diszkont a régiós 1,56-szoros átlaghoz képest.

A felminősítés a jelenlegi 1050 forint körüli árfolyamnál jött, az előző, eladási javaslatot április elején, 560 forintos árfolyamnál sikerült megfogalmaznia az Erste elemzőinek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK