Hont András, a Hamilton szakembere szerint hosszú távon jó befektetési terméknek bizonyulhat a földgáz. A nyári meleg miatt növekvő kapacitással üzemelő gázüzemű áramszolgáltatók fokozott nyersanyagigénye mellett a mexikói-öbölbeli ellátó központokat is veszélyeztető hurrikánok fenyegetései is drágíthatják a terméket, amely jelenleg nem sokkal a júliusi közepi 3,37 dolláros mélypontja fölött forog a New York-i tőzsde árupiaci részlegén. A földgáz tavaly 6-12 dolláros sávban oldalazott a Bloomberg adatai szerint, majd az idén - az olaj negatív irányú mozgását a "szokásos" féléves intervallumnál kisebb késleltetéssel követve, ám annál nagyobb mértékben zuhanva - jóval 4 dollár alá is benézett. Siklér Gyula, a Solar Capital szakembere felhívta a figyelmet arra, hogy a fekete arany esetében tapasztalt pozitív irányú korrekció a földgáz piacán egyelőre elmaradt. Az energiahordozó idei, 6,66 dolláros árfolyamcsúcsát 34 százalékkal múlja alul, szemben az olajjal, amely a napokban újra a június első felében elért 75 dollár közeli szinteket ostromolja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!